Hrvatski radio

Radio Zadar

Presuda ubojici s Bokanjca

09.12.2013.

12:50

Autor: všetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadranin (20), koji je potkraj ožujka na Bokanjcu u obiteljskoj kući vrlo okrutno ubio majku i baku, presudom Županijskoga suda u Zadru upućen je na šestomjesečno prisilno smještanje u psihijatrijsku ustanovu.

Sudsko vijeće tako je odlučilo jer je utvrđeno da je mladić u trenutku ubojstva bio neubrojiv uslijed teške psihičke bolesti. O produljenju boravka u bolničkoj ustanovi odlučivat će liječnici, a do pravomoćnosti presude produljen mu je istražni zatvor.

Sudski postupak u potpunosti je bio zatvoren za javnost zbog zaštite obiteljskoga života ubojice te njegova oca i dviju sestara. Javnost je bila isključena i zbog toga što je riječ o mlađem punoljetniku s teškim psihičkim oboljenjem. 

Prije izricanja presude predsjednik Sudskoga vijeća Boris Radman novinarima je izričito zabranio objavu osobnih podataka ubojice, njegovih žrtava i članova obitelji, budući da je riječ o psihički bolesnoj osobi, zbog čega je čitav postupak i bio tajan.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.