Hrvatski radio

Radio Zadar

Pretvorili školski hol u internacionalnu kulturnu pozornicu

24.01.2020.

08:36

Autor: HRT Radio zadar

foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola Zadar

foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola Zadar

Foto: - / -

Puertas Abiertas, argentinskog skladatelja i pijanista Adriana Placentija s violinskom pratnjom mađarske glazbenice Katalin Bartha uz Tango klub Zadar te gastronomsku ponudu pretvorili školski hol u internacionalnu kulturnu pozornicu.

Djelatnici, učenici i gosti Ekonomsko-birotehničke i trgovačke, te Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole na Boriku bez sumnje će se složiti da jučerašnja večer nije bila jedna od uobičajenih. Spoj glazbe, umjetnosti i gastronomije preobrazio je školski hol u internacionalnu kulturnu pozornicu - navodi se u priopćenju te dodaje:

Večer je otvorena klavirskom izvedbom tango suite Puertas Abiertas - Otvorena vrata, argentinskog skladatelja i pijanista Adriana Placentija s violinskom pratnjom mađarske glazbenice Katalin Bartha, te projekcijom ratnih i mirnodopskih fotografija tragično poginulog mladog dubrovačkog fotografa Pava Urbana.
Maestro Placenti, potaknut motivom vrata iz Urbanove umjetničke ostavštine, skladao je suitu Puertas Abiertas, glazbenu tango priču posvećenu otvorenim vratima između jezika, kultura, života i smrti.
Kulturni doživljaj je upotpunjen plesnim pokretom članova Tango kluba Zadar, a za bogatu gastro ponudu inspiriranu Argentinom pobrinuli su se vrijedni učenici Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole zajedno sa svojim profesorima koji ujedno i sudjeluju na projektu „CookingTour@Zadar -   Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu“. Ova bogata kulturna večer lijepa je uvertira u nastavak europske turneje maestra Placentija, te najava glazbenog recitala kojega će u petak 24. siječnja održati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zadru - priopćili su iz Ekonomsko–birotehničke i trgovačke škole Zadar.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.