Hrvatski radio

Radio Zadar

Preuzeo drvnu građu vrijednosti 96 tisuća kuna koju nije platio

09.06.2021.

10:06

Autor: Toni Pajkin

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / -

Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju zadarska je policija prijavila 41-godišnjaka. Još u studenome 2019. sklopio je dogovor o prodaji drvne mase vrijednosti preko 96 tisuća kuna. Robu je preuzeo, ali dugovanje nije podmirio.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 41 godinu, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Naime, njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u studenom 2019. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s drugim trgovačkim društvom sklopio dogovor za kupoprodaju drvne mase, za iznos preko 96.000,00 kuna, koju robu je preuzeo te se obvezao na plaćanje u dogovorenom roku. Nakon preuzimanja robe, novčano dugovanja do sada nije podmirio.

Pričinjena materijalna šteta iznosi preko 96.000,00 kuna, a protiv 41-godišnjaka, kao odgovorne osobe, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.