Hrvatski radio

Radio Zadar

Prevareni Gaćina: prijava otišla veleposlanstvu SAD-a !?

26.05.2015.

12:11

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve su učestaliji incidenti i prijevare taksi prijevoznika, posebno sada u predsezoni, tvrde u zadarskom Samostalnom Sindikatu taksista. Najčešće na meti su strani državljani kojima se vožnja do Zračne luke u Zemuniku naplaćuje i do 600 kuna.

U društvu taksista danas je bio i Zadranin Ivan Gaćina koji je kako tvrdi ove nedjelje zajedno sa svojom obitelji iz New Yorka bio žrtva jedne takve prijevare. Za vožnju od jednog kilometra naplaćeno im je 100 kuna:

Na cijenu se nisam bunio jer da sam se ja bunio on bi se lijepo ispričao i tako nastavio zafrkavati druge ljude. U svakom slučaju on me podcijenio jer me pitao jesam li iz Zadra, ja sam rekao da jesam i onda je on vagao hoće li naplatiti ili neće. Ručan nije izdao jer nije ni upalio taksimetar.

Nakon izravnog upita novinara da li je ovaj slučaj prijavljen policiji, rečeno je da će to biti učinjeno kasnije, ali da je o svemu obaviješteno Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj.

Pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija: Američko veleposlanastvo prijavljen slučaj može obavijestiti po zakonu, međunarodnim dopisima Ministarstvo pravosuđa, a ono nadležne inspekcije i druge službe DORH, da se takve stvari više ne smiju ponavljati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.