Hrvatski radio

Radio Zadar

13:48 / 29.03.2019.

Autor: Filip Matijević

Približava se ZAF: Ples na svili 40 metara iznad Zrmanje

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Približava se Zrmanja Adventure Festival, trodnevni adrenalinski program na rijekama Zrmanji, Krupi i Krnjezi. Pored raftinga, SUP štafete i trail natjecanja, ove će godine posjetitelji uživati i u brojnim popratnim događanjima poput plesa na svili na 40 metara visine.

Posljednji vikend u travnju Muškovci će biti odredište tisućama ljubitelja prirode, adrenalina i zabave. Ovogodišnji Zrmanja Adventure Festival sačinjavat će tri discipline, ali čitav program od 26. do 28. travnja jamči dobar provod. Direktor Festivala, Đuro Župan najavio je da će Stand up paddle štafeta u svojoj drugoj godini biti u Muškovcima, gdje će i biti sva zbivanja:

Ove godine organizacijski smo koncentrirali sve na jednom mjestu upravo da bi olakšali nama u organizaciji i ljudima koji to prate da se ne gubimo u disperziji.

sudionici u trailu Tri rijeke moći će birati između staze od 7 ili pak 14 kilometara, dok je rafting regata zamišljena kao duatlon

RR 6 - trčanje i veslanje kao duatlon u rafting disciplini, to je novitet na prostoru cijele Europe.

U sklopu festivala održat će se i besplatna radionica plesa na svili. Moći ćete zaplesati 40 metara iznad Zrmanje, a kako - to će vam pokazati cure iz zagrebačke skupine Fly High, kaže Romana Župan:

...i da je njihov najveći pothvat dosad bio da su plesale na svili na 280 metara nadmorske visine iznad Crvenog jezera.

Pored brojnih radionica s nešto manje adrenalina predstavit će se i šatori za kampiranje na drveću, a festival će imati i svoju akademsku stranu. „Bilo što raditi u prirodi, a ne osvrtati se zaštitu toga prostora je nezamislivo", jasan je Đuro Župan:

Ove godine ćemo imati tematski okrugli stol na temu Zaštita rijeka i njihova upotreba u ekonomskom razvoju lokalne zajednice. Za tu temu komunicirali smo i dovest ćemo ljude iz BiH i Slovenije, koji imaju određena iskustva na Soči i Uni, i određeni dio stručnjaka iz toga dijela.

Važno je napomenuti da su organizatori osigurali besplatno kampiranje svim natjecateljima i ljudima željnima boravka u prirodi u bazi u Muškovcima.

ZRMANJA ADVENTURE FEST

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.