Hrvatski radio

Radio Zadar

Pridružimo se akciji "Sat za planet Zemlju"

25.03.2017.

09:17

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine Grad Zadar priključuje se akciji „Sat za planet Zemlju“. Večeras, u 20:30 sati isključit će se na jedan sat rasvjeta u Foši. Općina Bibinje na jedan sat isključit će javnu rasvjetu na glavnoj šetnici Taline.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode u cijelome svijetu organizira deseti - jubilarni „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.
Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.

   Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru itd.
WWF ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.