Hrvatski radio

Radio Zadar

Prigodni program diljem Zadarske županije povodom Dana pobjede

05.08.2019.

07:30

Autor: HRT Radio Zadar

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Obilježavanje Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti u Zadru počeo je već jutros u 6 sati kada je krenuo 23. biciklistički maraton Put vjetra, Put Oluje - Zadar - Knin .

A zadarski motociklisti danas održavaju tradicionalni moto defile 'Od Branimira do Zvonimira'. Motoristi prema Kninu kreću s Branimirove obale u Zadru. U 8 i 30 budnicu zadarskim ulicama održat će Gradska glazba Zadar dok će se u 11 sati u katedrali Svete Stošije održati Sveta misa za Domovinu. 

Od 9 do 11 sati na Narodnom trgu u Zadru, članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar„ i zadarski branitelji prigodno će obilježiti Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan Hrvatskih branitelja. 


Povijesni turizam sastavni je dio djelatnosti naše udruge, te želimo prigodnim programom upoznati drage goste, turiste i ljude dobre volje o veličini i značaju vojno redarstvene operacije „OLUJA". Ovim putem želimo izraziti zahvalnost onima koji su nas svojim životima zadužili - poručuju organizatori. Zadrani na trgu mogu pogledati izložbu ratnih fotografija, dijela opreme koju su koristili hrvatski branitelji u ratnim vremenima, dijelit će se edukacijski materijali, hrvatske zastavice i domaće slastice.

 

2019-vro-oluja-01082019.jpg

2019-vro-oluja-01082019.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.