Hrvatski radio

Radio Zadar

Prijavite se na My Smart City hackathon Zadar i osvojite 30.000 kuna

05.10.2018.

19:11

Autor: HRT Radio Zadar

Prijavite se na My Smart City hackathon Zadar i osvojite 30.000 kuna

Prijavite se na My Smart City hackathon Zadar i osvojite 30.000 kuna

Foto: - / -

My Smart City hackathon i konferencija održavaju se od 11. do 13. listopada u prostorima Kazališta lutaka Zadar. Riječ je o 24-satnom natjecanju za programere i ostale motivirane pojedince ili grupe koji žele realizirati nova kreativna rješenja na temu pametnog grada.

Predstavnici lokalne IT zajednice u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM, Gradom Zadrom te ostalim partnerima pozivaju vas da se prijavite na hackathon koji se održava 11. i 12. listopada. 

Koji je rok?

Prijave su otvorene do 8. listopada.  

Tko se može prijaviti?

Osobe se mogu prijaviti samostalno ili timski (najviše pet osoba). Sudionike očekuje odlična atmosfera, stručno mentorstvo, osigurana hrana i piće, lounge zona za kreativno razmišljanje i druženje.

Osim 24-satnog izazova na samom hackathon natjecanju i prilike za osvajanje glavne nagrade – 30.000 kuna u ponudi su i codelab radionice za sve one koji, uz mentorstvo, žele produbiti svoja znanja u područjima kao što su frontend development, funkciniranje IoT-a, progressive web apps i uvod u Magento 2 Shop sustav. 

Uz to, zadnjeg dana konferencije očekuje se poseban konferencijski program za sve sudionike i goste. Na konferenciji, koja će se održati 12. i 13. listopada, domaći i inozemni predavači će iz svojih kutova stručnosti govoriti na temu tehnologije, trendova i inovacija koje čine pametni grad.

 

Tko su predavači?

Lajos Szijarto iz tvrtke t-systems Mađarska govorit će o primjerima dobre prakse u području prometa grada Budimpešte, Marin Mamić, predstavnik Amazona u Munchenu govorit će o načinima na koji jedna od globalnih lidera Amazon potiče inovacije. O nezaobilaznom konceptu “Interneta stvari” (IoT) govorit će Ante Medić, iz tvrtke Pulsar Laboratories d.o.o. i to kroz hipotetski scenarij u kojem je grad premrežen senzorima koji povećavaju kvalitetu života i daju bolji uvid u obrasce ponašanja samog grada. Zanimljive prezentacije konferencije bit će upotpunjene panel raspravama s lokalnim IT-jevcima na kojima će se predstaviti zadarski lokalni potencijali i raspravljati o mogućnostima koje grad Zadar ima za razvoj IT-a i općenito digitalizacije javnih usluga.

Tko su organizatori?

Agencija za razvoj Zadarske županije, Grad Zadar i predstavnici lokalne IT zajednice uz pomoć tvrtke Impaddo te brojnih lokalnih partnera.

My Smart City konferencija u Zadru financira se iz projekta CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, unutar Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. kojeg koordinira Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM te partnerima iz BiH (Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ iz Tuzle) i Crne Gore (Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis). 

Od 11. do 13. listopada u Kazalištu lutaka Zadar My Smart City hackathon i konferencija.

Prijavi se putem web-a na:

https://mysmartcityzadar.com

ili

Prijavi se na hackathon putem web-a:

https://www.mysmartcityzadar.com/hackathon#register 

Prijavi se na konferenciju putem entrio sustava:

https://www.entrio.hr/event/my-smart-city-konferencija-5446

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.