Hrvatski radio

Radio Zadar

Prijavljen i vlasnik prostora i organizator noćne zabave na Sinjoretovu

16.03.2021.

17:14

Autor: pu zadarska/ hrt zadar

Christoph Soeder/DPA/PIXSELL ( ilustracija)

Christoph Soeder/DPA/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezano za navedeni događaj, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat, te nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Do sada provedenim izvidima, policija je utvrdila kako se radi o privatnom okupljanju koje je održano u subotu 13. ožujka ove godine u na gradskom predjelu Sinjoretovo u objektu u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) danas su vlasniku prostora, 50–godišnjem hrvatskom državljaninu, te  organizatoru 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, uručeni prekršajni nalozi zbog nepridržavanja mjera sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.