Hrvatski radio

Radio Zadar

Prijavljeni zbog napada

08.04.2022.

10:11

Autor: Božidar Kolega

Radnik      ozlijedio       šaku

Radnik ozlijedio šaku

Foto: - / -

Zadarska policija prijavila trojicu napadača. 

Zadarska policija prijavila je trojicu mladića u dobi od 18 i 19 godina, koji su u subotu 2. travnja oko 3 sata u noći na Narodnom trgu verbalno i fizički napali troje francuskih državljana u dobi od 20 i 23 godine. U napadu dvoje stranaca , mladić i djevojka su lakše, a drugi mladić teže ozlijeđen. 

- Trojica osumnjičeni za narušavanje javnog reda i mira, a jedan od njih i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u svezi narušavanja javnog reda i mira na Narodnom trgu u Zadru u subotu 02. travnja 2022. godine.

          Svu trojicu hrvatskih državljana se tako sumnjiči da su oko 3 sata u noći na Narodnom trgu verbalno i fizički napali troje stranih državljana, kojom prilikom su dvoje državljana Francuske, 20-godišnjak i 23-godišnjakinja, lakše ozlijeđeni dok je treća osoba, 20-godišnji državljanin Francuske tom prilikom zadobio tjelesne ozljede, koje su naknadno u Općoj bolnici Zadar okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je 19-godišnjak tijekom narušavanja javnog reda i mira teže ozlijedio stranog državljanina te se protiv njega podnosi kaznena prijava zbog teške tjelesne ozljede, kao i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

          Nadalje, protiv drugog 19-godišnjaka se zbog naročito drskog ponašanja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnosi optužni prijedlog, dok protiv 18-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl.13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.