Hrvatski radio

Radio Zadar

Prije 25 godina poginuo je policajac Zvonimir Vrkić

14.08.2020.

11:21

Autor: HRT Radio Zadar

izvor: PU zadarska

izvor: PU zadarska

Foto: - / -

Pokojni Zvonimir Vrkić (1966) je od početka 1991. godine službu obavljao u Policijskoj postaji Biograd te Policijskim ispostavama Stankovci i Kistanje. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH.

Danas se u Policijskoj upravi zadarskoj s ponosom prisjećaju poginulog kolege. Dana 14. kolovoza 1995. godine, prilikom obilaska područja oslobođenog u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja", u mjestu Pristeg Donji vozilom je u naišao na protutenkovsku minu od koje je na mjestu smrtno stradao.

U spomen na njegovu hrabrost, nesebičnost i domoljublje, dvorana za sastanke u Postaji granične policije Gračac nosi njegovo ime.

Naime,  kao simboličan čin za trajno i neizbrisivo sjećanje na poginule hrvatske redarstvenike, koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote hrabro položili na oltar Domovine, nastavljeno je imenovanje objekata u sklopu ove Policijske uprave po poginulim hrvatskim redarstvenicima, pripadnicima PU zadarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.