Hrvatski radio

Radio Zadar

Prije pet godina mislio da će umrijeti, a sada trči triatlon

14.10.2021.

09:20

Autor: rzd

Foto

Foto

Foto: - / -

Sebastien Bellin, bivši profesionalnog košarkaš teško je ranjen u terorističkom napadu u Brusselu 2016., a pet godina kasnije sa suzama u očima stigao na cilj ovogodišnjeg Zadarhalfa u Punta Skali, gdje ga je pratila snimateljska ekipa koja snima dokumentarni film o njegovom životu.

 Iako još uvijek teško hoda Bellin je uspio - 1900 metara plivanja, vožnja bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara – za mnoge nemoguća misija.

”Prije pet godina mislio sam da ću umrijeti. Toliko sam sretan da i dalje mogu uživati u životu, da imam obje noge i da mogu izazvati samog sebe na utrku poput ove. Ovdje u Punta Skali odradio sam prvu etapu prema cilju”.

Ovo su riječi Sebastiena Bellina, bivšeg profesionalnog košarkaša teško ranjenog za vrijeme terorističkog napada u Brusselu 2016. koji je sa suzama u očima stigao na cilj ovogodišnjeg Zadarhalfa u Falkensteiner Punta Skala resortu. Iako još uvijek teško hoda Bellin je uspio - 1900 metara plivanja, vožnja bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara – za mnoge nemoguća misija.

Tog nesretnog 22. ožujka bio je na putu svojoj obitelji u SAD kada su bombe eksplodirale u zračnoj luci. Sebastien je zadobio teške ozljede lijeve noge. Liječnici su sumnjali hoće li ikada više moći hodati i pripremali ga za amputaciju, ali Bellin se danas sprema za legendarnog Ironmana i Hawaii Konu 2022.! Uz pomoć trenera Luca Van Lierdea, dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman disciplini, postigao je gotovo nemoguće.

U Punta Skali u stopu ga je pratila snimateljska ekipa koja snima dokumentarni film o njegovom nevjerojatnom životu koji će između ostalih TV postaja biti emitiran na belgijskoj državnoj televiziji, a zainteresiran je i Netflix.

”Zašto Zadarhalf od svih svjetskih triatlona? Kao prvo, volim Hrvatsku, a kao drugo najbolja ste košarkaška zemlja na svijetu. Igrao sam u Hrvatskoj mnogo putu kao profesionalni sportaš. Na Zadarhalfu je sjajna sportska atmosfera, Punta Skala je predivna”, rekao je Bellin.

Ove se godine u Falkensteiner Punta Skali natjecalo više od 350 profesionalnih sportaša i amatera iz čak 20 zemalja – što je ujedno i savršena turistička promocija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.