Hrvatski radio

Radio Zadar

Prije točno godinu dana nestao P. Čačić

20.03.2017.

14:08

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnji dan prije točno godinu dana nestao je 75-godišnji Pavao Čačić. Unatoč opsežnoj višetjednoj policijskoj potrazi, koja je uključivala i pripadnike HGSS-a, nestali muškarac nikada nije pronađen. I dok se obitelj nada bilo kakvoj informaciji, u policiji se nadaju njegovu pronalasku.

Pavao Čačić posljednji je put viđen prije točno godinu dana na ulazu odlagališta otpada u Diklu. S čuvarom je razgovarao o tome kako bi došao do Nadina i Škabrnje. Otada mu se gubi svaki trag, kaže njegova kći Klaudija Presečan. Nažalost ni bat ni ja nemamo nikakvih informacija. Stalno smo u kontaktu sa zadarskom policijom i HGSS-om, rodbinom u Zadru. Nažalost nema nikakvih naznaka, kaže Pavlova kći. Zahvalna je zadarskoj policiji i HGSS-u na potražnim akcijama, koje su bile opsežne. Najprije se pretraživalo područje najbliže mjestu zadnjega viđenja nestaloga čovjeka, a potom se potraga širila i dalje, kaže glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan. Dodaje da pretraživano kako iz zraka, tako i s mora, a u potrazi su sudjelovali pripadnici i potražni psi HGSS-a. No, ništa od toga nije dalo rezultata, kao ni razgovori s građanima, lovcima i drugima koji su mogli imati bilo kakvu korisnu informaciju. Fotografija Pavla Čačića još je na stranicama MUP-a nestali.hr i što se tiče policije za njih je on nestala osoba, sve dok ne bude pronađen.

Klaudija Presečan poziva građane da u slučaju da vide stariju, izgubljenu osobu priskoče upomoć ili obavijeste mjerodavne institucije. Vjeruje kako bi se tada izbjegle slične situacije u kakvoj se nalazi njezina obitelj zbog nestanka oca. Kao i Čačićeva obitelj i bližnji Josipa Cindrića ne znaju ništa o njegovoj sudbini. Nestao je prije pet mjeseci na Velebitu, a nijedna potražna akcija do danas nije dala rezultata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.