Hrvatski radio

Radio Zadar

Prijedlog poskupljenja usluga Čistoće nije prošao

12.09.2022.

09:54

Autor: Filip Buzov

Gradsko vijeće Zadra

Gradsko vijeće Zadra

Foto: Filip Buzov / Radio Zadar

Na zadarskom Gradskom vijecu nije prihvaćena odluka zbog koje bi u konacnici poskupjela cijena Cistoce za kucanstva, a pojeftinila za poslovne subjekte. Iako je direktor Cistoce John Ivan Krsticevic pojasnjavao kako su na to primorani zbog uskladenja s novim Zakonom - oporbena vecina nije prihvatila takve argumente. SDP-ovi vijećnici su ustvrdili kako u vremenu kada sve poskupljuje ne mogu podrzati ovake odluke , a Akcija mladih je prigovorila velikom broju zaposlenih u Cistoci, prije svega u birokraciji,dok je Enio Mestrovic porucio kako nece podrzati ni jednu odluku dok se ne uvede aplikacija o transparentnosti trosenja proracuna, a trazi i predstavnika u Nadzornim odborima svih gradskih poduzeca. 

Vijećnik D. Burčul

Vijećnik D. Burčul

Foto: F. Buzov / Radio Zadar

 Iz redova HDZ-a i partnera pak hvalili su rad Cistoce te podsjecali kako se njihov opseg posla znatno povecao od kad razdvajamo otpad. Od 10 do 100 tisuca kuna su kazne za jedinice lokalne samouprave ukoliko ne prihvate ovu odluku kazao je na kraju direktor Cistoce Krstičević. 11 vijećnika bilo je za , isto toliko protiv pa tocka ipak nije prihvacena.


Vec na samom pocetku nastavljene sjednice GV -a predjsednik kluba HDZ ovih vijecnika Damir Burcul zatrazio je stanku kako bi izrazio nezadovoljstvo nacinom na koji sjednice vodi predsjednik Marko Vucetic. To tako vise ne ide, u medijima ste rekli kako bi mene sa sjednice izbacili zajedno sa stolicom, a gradonacelnika ste i izbacili - sto je nezabiljezeno u povijesti ovoga GV a naveo je Burcul. Predsjednik Vucetic odbacio je prigovire Burcula te je upitao Mestrovica, Radetu i vijecnike AKCIJU MLADIH da se izjasne zele li da on dalje vodi Gradsko vijece na što su mu oni iz klupa odgovorili potvrdno.  Dodajmo i kako je sjednica zapocela bez prisustva gradonacelnika Branka Dukica.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.