Hrvatski radio

Radio Zadar

Priključite se 19. svibnja šetnji od 12 minuta

17.05.2018.

18:28

Autor: HRT radio zadar

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Liga protiv raka Zadar ove će se godine uključiti u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka javnozdravstvenom akcijom "12 minuta kretanja protiv raka", a zadarska akcija će se nazvati "Od sunca do sunca".

Naime, javnozdravstvena akcija održati će se 19. svibnja sa početkom u 11:00 sati i krenula bi s Pozdrava suncu - rivom - preko Foruma - do Sv. Frane - i završila na Pozdravu suncu. Vodit će je Ante Matulović, dugogodišnji član Lige protiv raka Zadar. Osim članova Lige pridružit će  se članovi i članice DŠR Relax, Udruge Maraška, Udruge studenata sestrinstva sa Zadarskog sveučilišta, Škole trčanja Zadar i mlađi naraštaji sportaša KK Zadar.
Ovu javnozdravstvenu akciju podržava i Odjel za zdravstvene studije Zadarskog sveučilišta, s obzirom da je akcija edukativnog karaktera i usmjerena na važnost tjelesne aktivnosti ali i poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.
Udruga poziva sve građane da se priključe 12 minutnim trčanjem, brzim hodanjem, šetnjom laganim korakom i na taj način podrže rad udruge ali i prihvate Europski kodeks protiv raka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.