Hrvatski radio

Radio Zadar

Prikupljajmo pomoć za bližnje

09.12.2021.

12:47

Autor: Suzana Dražić

Prikupljanje hrane

Prikupljanje hrane

Foto: Dino Stanin / Pixsell

   U vremenu Došašća, kada smo više nego inače osjetljivi na potrebe bližnjih, organiziraju se i humanitarne akcije, pa je tako u tijeku "Banovini Za dar", kojom se želi izgraditi kuća deseteročlanoj obitelji, a na zadarskom Adventu prikuplja se pomoć za teško oboljelu Petru Adžić. Podsjećamo na još neke akcije koje se održavaju uoči Božića. 


    U zadarskom kvartu, čiji stanovnici sve više imaju inicijativa kojima žele poboljšati kvalitetu života u tijeku je i predbožićna akcija. Organizatori su Inicijativa BRIGom za BILI Brig i Mjesni odbor Bili Brig. Prikupljaju se osnovne potrepštine za Socijalnu samoposlugu, a mogu sudjelovati i oni koji ne žive u ovom kvartu, kaže predsjednik Mjesnog odbora Marin Pijaca i podsjeća da akcija traje do 20. prosinca.

Bili brig akcija

 I u Viru se ovih dana prikuplja humanitarna pomoć, traje do 13. prosinca kada će oko 300 paketa biti podijeljeno korisnicima u zadarskom Caritasu. Donacije se prikupljaju u župnoj dvorani, a inicijatori su članovi Udruge darivatelja krvi iz Vira. Predsjednik Goran Vicković:


Vir akcija

Osim Virana sudjeluju i mještani Vrsi i boksački klub Ares u Zadru.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.