Hrvatski radio

Radio Zadar

12:47 / 09.12.2021.

Autor: Suzana Dražić

Prikupljajmo pomoć za bližnje

Prikupljanje hrane

Prikupljanje hrane

Foto: Dino Stanin / Pixsell

   U vremenu Došašća, kada smo više nego inače osjetljivi na potrebe bližnjih, organiziraju se i humanitarne akcije, pa je tako u tijeku "Banovini Za dar", kojom se želi izgraditi kuća deseteročlanoj obitelji, a na zadarskom Adventu prikuplja se pomoć za teško oboljelu Petru Adžić. Podsjećamo na još neke akcije koje se održavaju uoči Božića. 


    U zadarskom kvartu, čiji stanovnici sve više imaju inicijativa kojima žele poboljšati kvalitetu života u tijeku je i predbožićna akcija. Organizatori su Inicijativa BRIGom za BILI Brig i Mjesni odbor Bili Brig. Prikupljaju se osnovne potrepštine za Socijalnu samoposlugu, a mogu sudjelovati i oni koji ne žive u ovom kvartu, kaže predsjednik Mjesnog odbora Marin Pijaca i podsjeća da akcija traje do 20. prosinca.

 I u Viru se ovih dana prikuplja humanitarna pomoć, traje do 13. prosinca kada će oko 300 paketa biti podijeljeno korisnicima u zadarskom Caritasu. Donacije se prikupljaju u župnoj dvorani, a inicijatori su članovi Udruge darivatelja krvi iz Vira. Predsjednik Goran Vicković:


Osim Virana sudjeluju i mještani Vrsi i boksački klub Ares u Zadru.