Hrvatski radio

Radio Zadar

Prilika za stručnjake iz marketinga i poduzetnike iz plavog gospodarstva

31.01.2019.

13:28

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Održan je prvi regionalni Infodan u sklopu europskog INTERREG MED projekta za stručnjake upisane u nacionalnu bazu Pružatelja znanja. Riječ je o stručnjacima iz područja kulturnih i kreativnih industrija zainteresiranima za pružanje podrške malim i srednjim poduzećima Plavoga gospodarstva.

Osmišljene poduzetničke ideje imaju priliku konkurirati za  europski novac. Projekt je krenuo još u veljači prošle godine i provodi se u sedam europskih zemalja. Županijska gospodarska komora ima ulogu jednog od partnera - pojašnjava nam voditeljica projektnog tima Maša Jurin: Provodimo ga u suradnji sa još devet partnerskih organizacija iz sedam europskih zemalja. 

Kako se radi o pilot projektu, ne možemo govoriti o ranijim iskustvima, no evo o kojim se tu točno poduzetničkim idejama govori: Recimo ribar želi osmišljenu promidžbu svojih proizvoda, naravno u surdanji s marketinškom agencijom, tu možemo govoriti o web stranicama, o novim ambalažama, ali tu je prilika i za putničke agencije, za nekakav videspot. 

4helix+ službeni je naziv ovoga međunarodnog projekta koji je tako usmjeren na poticanje i financiranje inovacija u plavom sektoru, a uz Hrvatsku tu su još zemlje Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Albanija i Italija.

 

 

 

Iz službenog poziva: 

Infodan organizira se povodom objave Transnacionalnog poziva za registraciju u bazu Pružatelja znanja, koji je namijenjen stručnjacima u području kulturnih i kreativnih industrija (tvrtkama, institucijama, nezavisnim profesionalcima) te prostorima kreativnih zajednica, tzv. novim inovacijskim agentima (fablabsmakerspacesco-working prostori, living labs...) zainteresiranima za pružanje podrške malim i srednjim poduzećima Plavoga gospodarstva prijenosom znanja i kreativnih rješenja. 

Upisom u transnacionalnu bazu Pružatelja znanja otvaraju se mogućnosti sudjelovanja na brojnim networking događajima u sklopu 4helix+ projekta te sudjelovanja u 4helix+ inovacijskoj shemi pružanjem konzultantskih usluga plavim MSP-ovima u vrijednosti od 10.000 eura, što se financira sredstvima projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.