Hrvatski radio

Radio Zadar

Primili ste ovu elektroničku poštu, policija upozorava kako je riječ o "phishing“ kampanji

19.09.2022.

15:37

Autor: PU ličko - senjska

e pošta na koju se odnosi upozorenje

e pošta na koju se odnosi upozorenje

Foto: Foto: MUP RH / /

Radi se o „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati

U petak, 16. rujna 2022. godine na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

epošta na koju se odnosi upozorenje

epošta na koju se odnosi upozorenje

Foto: Foto: MUP RH / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.