Hrvatski radio

Radio Zadar

Primjeri američke dobre prakse u poduzetništvu

17.03.2016.

08:53

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u suradnji s nevladinom organizacijom World Chicago i Europskom poduzetničkom mrežom, organizira Chicago Collaboration Week. U coworking prostoru zadarskog COIN-a danas će se održati predavanje o američkoj dobroj praksi u poduzetništvu.

Glavna tema je razvoj poduzetničkog ekosustava u Hrvatskoj kroz primjere iz Chicaga. Jedna od predavačica je i Nicole Vasquez osnivačica coworking prostora u Chicagu koja je uvrštena na listu 35 ljudi ispod 35 koji ostvaruju promjene u Chicagu. Početak radionice je u 14 sati.

Renomirani svjetski stručnjaci predstavit će svoja iskustva u području kreiranja suradničkog ekosustava za poticanje poduzetništva i inovacija kroz kolaborativne prostore te poslovno umrežavanje. 

Nicole Vasquez, osnivačica i direktorica coworking prostora The Shift upoznat će sudionike s osobnim iskustvom u  vođenja coworking prostora u Chicagu te primjerima najbolje prakse razvoja coworking prostora i platformi za suradnju poduzetnika. 

Kako razviti poduzetničku klimu sudionici će imati prilike čuti od Keitha Bradleya koji se više od 16 godina bavi upravljanjem i razvojem IT sustava u raznim industrijama kao što su obrazovanje, zdravstvo i neprofitni sektor.

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika predstavit će šibenski Urbani inkubator 2.0. Novootvoreni Urbani inkubator smješten u staroj gradskoj jezgri okuplja šibenske poduzetnike, kreativce i sve koji to žele postati pružajući zajednički prostor za rad i korištenje visoko-tehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj. 

Ovo događanje dio je dugoročne orijentacije COIN coworking Zadar usmjerene na razvoj poticajnog okruženja za rast i razvoj malih poduzetnika. 

Program događanja donosimo u nastavku. 

  

Stvaranje platformi za suradnju - Zadar

Creating Collaborative Platforms - Zadar

 

14:00 Uvodna riječ – HAMAG BICRO

Introduction - HAMAG BICRO 

14:15 COIN Zadar – nova platforma za suradnju poduzetnika u Zadru, COIN domaćin

14:30 Šibenski urbani inkubator – nova platforma za suradnju poduzetnika u Šibeniku, Matija Bumbak

14:45 Razvoj poduzetničkih gradova, Keith Bradley

15:10 Razvoj prostora za suradnju i primjeri dobre prakse, The Shift, Nicole Vasquez

15:40 Kraj

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.