Hrvatski radio

Radio Zadar

Prioriteti su hotelski smještaj, otoci i zaleđe

07.07.2022.

11:11

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Mihaela Kadija u razgovoru za HRT centar Zadar

Mihaela Kadija u razgovoru za HRT centar Zadar

Foto: screenshot / hrt

Mihaela Kadija ostaje još 4 godine direktorica Turističke zajednice Zadarske županije. Jednoglasnom odlukom članova Turističkog vijeća prihvaćena je njezina prijava, jedina pristigla na javni natječaj za ovo mjesto. Kadija je čelna osoba županijskog turizma od 2014. godine. 

U razgovoru za naš program među prioritete stavlja razvoj hotelskog smještaja u županiji te turistički razvoj područja od posebne državne skrbi: 

U mom prijedlogu jedan od glavnih pravaca je inzistiranje na podizanju kvalitete i na pomoći u tranziciji malih iznajmljivača prema profesionalnim pružateljima usluga smještaja, do one premium razine, i svakako pomoć onim područjima koja imaju posebne izazove a to je naše zaleđe i naši otoci.

M. Kadija

U predviđanju za nastavak sezone direktorica županijske TZ-e – ističe kako su za sada brojke fantastične- na području Zadarske županije odmara se oko 130 tisuća gostiju od čega je veći dio-100-injak tisuća stranih:  

Sezona je počela već 1. Lipnja, vrhunac se sada produžio i možemo očekivati jedno dobro ljeto i posezonu. Gosti su željni putovanja, prepoznali su nas jer smo im i kroz dvije pandemijske godine pružali vrhunsku uslugu i bili smo sigurna destinacija, dobri domaćini , dobro se nosili s pandemijom i u zahtjevnom razdoblju ostvarili odličan rezultat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.