Hrvatski radio

Radio Zadar

Priprema se divovski prisnac

27.07.2013.

08:28

Autor: hrz

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca ove subote s početkom u 20 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu organiziraju 3. Gastro festival „Benkovački prisnac“ – Benkovac 2013. U pripremanju najboljeg prisnaca natjecat će se 40-ak ekipa. U sklopu manifestacije ispeći će se najveći prisnac u povijesti Bukovice i Ravnih kotara – prisnac promjera 2 metra koji je ujedno i prijavljen za Guinnessovu knjigu rekorda.

Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna, a opet tako dobra. Stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja. Ova manifestacija ujedno je i svojevrsno osvježenje u regiji, gdje će se svi zainteresirani sudionici moći okušati u spremanju ovog jedinstvenog specijaliteta ali i upoznati i s drugim, autohtonim proizvodima Benkovačkog kraja, proizvodima duge tradicije, pravim promotorima Grada Benkovca. 

Osim natjecateljskog, manifestacija je i edukativnog karaktera, a sve će odvijati pod budnim okom eminentnih gastronomskih stručnjaka. 

U pripremanju najboljeg prisnaca natjecat će se 40-tak ekipa. U sklopu manifestacije ispeći će se najveći prisnac u povijesti Bukovice i Ravnih kotara – prisnac promjera 2 metra koji je ujedno i prijavljen za Guinnessovu knjigu rekorda.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.