Hrvatski radio

Radio Zadar

Priprema se rekonstrukcija nekoliko frekventnih prometnica i raskrižja

19.01.2017.

16:08

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako nije gradska prometnica, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta na današnjem kolegiju pohvalio se potpisivanjem ugovora o gradnji podvožnjaka u Zemuniku. Cesta će u jednom dijelu prolaziti ispod rulne staze zadarske zračne luke. Ugovor o gradnji bit će potpisan idućeg ponedjeljka u Zemuniku.

U samom gradu priprema se rekonstrukcija nekoliko frekventnih prometnica i raskrižja. 

Od Ravnica do Bulevara prometovat ćemo četverotračnom cestom. Ne tako skoro jer radove koji uskoro počinju usporit će ipak i turistička sezona. Od drugih zahvata, još jednu prometnu žilu kucavicu zaustavit će se radovi do turističke sezone.

Ovih dana idemo u raspisivanje natječaja za spoj Benka Benkovića i Puta Nina - najavio je na kolegiju Darko Kasap, pročelnik Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Očekuje nas i rekonstrukcija Puta Stanova te Riječke ulice.

Dobre vijesti za sve koji se nadaju stanu iz Programa društveno poticane stanogradnje. Zgrada POS-a sa 70-ak stanova planirana je na Crvenim kućama. U projektiranje se kreće do ljeta, a nakon ljeta počinje izgradnja, najavila je pročelnica Ureda Grada, Mirjana Zubčić. 

Kako stojite na POS-ovoj listi, uskoro ćete moći provjeriti i u pametnoj telefonskoj govornici. 10-ak će ih postaviti Hrvatski telekom na području grada, kazao je na kolegiju pročelnik Odjela za EU fondove, Šime Erlić.

Zamjena tih starih govornica s novima koje nisu samo obične govornice s kojima možete pozivati već pružaju niz drugih usluga.

Pročelnik Erlić objavio je i datum svečanog otvorenja Kneževe palače - 10. veljače, a pročelnik za školstvo Joso Nekić informirao je kako uz Centre izvrsnosti za matematiku i fiziku - namijenjene darovitim učenicima - Grad Zadar osniva i Centar za informatiku. Besplatnu nastavu organizirat će Društvo informatičara Zadar u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje. Grad Zadar 26. siječnja otvara natječaj za financiranje projekta udruga iz područja razvoja otoka i zaštite okoliša.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.