Hrvatski radio

Radio Zadar

Priprema se uređenje Providurove palače

19.07.2017.

13:30

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih je dana započeo veliki posao uređenja još jedne kulturno-povijesne zgrade na zadarskom Poluotoku. Riječ je o Providurovoj palači koja će se obnavljati u dvije faza. Radovi počinju u prvoj polovici iduće godine, a rok za završetak projekta je listopad 2019.

Najprije će dosta vremena uzeti dokumentacija, ali i natječaji za izvođače radova. U pitanju je tri tisuće metara četvornih za različite sadržaje 

Od komercijalnih, a to su kafići i restorani u pizemlju, do info dijela budućeg Muzeja dvije palače, čitaonica, radionica, prostora za gostujuće izložbe i stalne postave pa do uredskih prostora Uprave muzeja, - kaže Šime Erlić pročelnik Upravnog odjela za EU fondove koji dodaje kako treba iseliti korisnike prostora. Među njima je i Hrvatsko glazbeno pjevačko društvo Zoranić:

U pregovorima smo s korisnicima prostora u Providurovoj. Grad im monora osigurati i zamjenske prostorije. Oni su upoznati s cijelom situacijom i znaju da se najkasnije do početka iduće godine moraju iseliti. 

A tada će Povidurova u građevinsku skelu. Samo do ulaza u Prirodoslovni odjel i Galeriju umjetnina Narodnoga muzeja. Taj zahtjevni dio uredit će se u drugoj fazi projekta uređenja ovog zdanja iz 17. stoljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.