Hrvatski radio

Radio Zadar

Pripreme za gradnju TIC-a, štandovi sele na novu lokaciju

06.05.2015.

12:05

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog početka izgradnje Turističko informativnog centra 20 -ak štandova iz dvorišta palače Cedulin premješta se ovih dana na novu lokaciju ispod bedema kod Gradske tržnice. Za vlasnike štandova gradska uprava osigurala je dovoljno prostora kao i priključak na struju. Mišljenja Zadrana o novoj lokaciji podijeljena, a iz Gradske uprave poručuju lokacija je privremena.

23 kioska naći će svoje mjesto ispod Muraja kod pijace gdje bi na popločenom platou s priključkom za vodu i struju trebali ostati najmanje godinu dana. Mišljenja Zadrana o novoj lokaciji podijeljena, ali svima se ne sviđa derutan izgled štandova:

       Meni je ovo nikako. Najprije žao mi je što su kiosci pokrili ove bedeme. Ja sam zadovoljna, meni je super. Lokacija za pet, samo nove štandove treba staviti. Ovo je ruglo, treba sve na otpad baciti. Ovo je čini mi se sve na ho-ruk – kazali su nam sugrađani koje smo jutros anketirali.

Iz Grada poručuju - lokacija je samo privremena. Dogodine štandovi se vraćaju na staro mjesto i u novom ruhu. Ivana Dadić iz gradske uprave:

       To je privremeno stanje u idućih godinu, godinu i pol dana koliko je predviđeno da će radovi na TIC-u trajati , a onda bi se kiosci trebali vratiti na lokaciju na kojoj su i bili, ali ne u sadašnjem obliku. Dakle, ne ovi kiosci nego nešto novo što će projektanti osmisliti.

Poneki vlasnici kioska već su se uhvatili posla, pa pomalo „pituraju".

Možda se u konačnici ovaj novo uređeni prostor ispod  bedema pokaže kao odlična lokacija za dobar promet,  a to ćemo vidjeti već za koji tjedan kada zagazimo dublje u turističku sezonu. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.