Hrvatski radio

Radio Zadar

Pripreme za zdravstveni turizam na Ugljanu

07.02.2022.

10:33

Autor: HRT centar Zadar

Psihijatrijska bolnica na Ugljanu

Psihijatrijska bolnica na Ugljanu

Foto: Psihijatrijska bolnica Ugljan / Radio Zadar

Kako se s pandemijom nose u Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu ? Smanjen je broj pacijenata, ali radnu terapiju smo prilagodili uvjetima, kazao nam je ravnatelj bolnice dr Mladen Mavar. U isto vrijeme bolnička uprava pokreće projekt zdravstvenog turizma u dijelu svojih paviljona. 

Na više od tisuću osoba koliko ih godišnje prođe bolnicom, od covid-infekcije su preminula četiri starija pacijenta s teškim komorbiditetima. Više od 80 posto pacijenata, odnosno gotovo 70 posto osoblja je cijepljeno. Jedan je odjel ispražnjen za potrebe karantene, odnosno COVID bolnice, a smanjen je i broj ljudi koji su dolazili u ambulante – govori dr Mavar. U kojem je još smislu pandemija otežala rad ustanove? 


dr Mavar

Psihijatrijska bolnica ima 483 kreveta a prostire se na čak 11 hektara, na jugozapadnoj strani Ugljana. Ne čudi ideja da se dio prostora da u najam za potrebe zdravstvenog turizma. Pripremamo se za natječaj putem kojeg bi nešto više od 6 hektara dali u zakup, navodi dr Mavar: 


dr Mavar o zdravstvenom turizmu

Ovaj plan u skladu je s naputkom Ministarstva zdravstva koje je svim zdravstvenim ustanovama koje imaju takve uvjete sugeriralo zdravstveni turizam kao dodatnu djelatnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.