Hrvatski radio

Radio Zadar

Prisjećanje na dane kada se branio Zadar

05.10.2017.

07:23

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prikazivanjem dva dokumentarna filma, izložbom i tribinom u organizaciji braniteljskih udruga u Kneževoj palači počinje obilježavanje Dana obrane grada Zadra. Od danas pa do nedjelje 8. listopada nizom događaja prisjetit ćemo se kako je Zadar obranjen u Domovinskom ratu.

Prikazivanjem dokumentarnog filma „Obrana grada Zadra" autora Nenada Šestića u Kneževoj palači večeras u 18 sati, počinje obilježavanje Dana obrane grada Zadra. Od sutra pa do nedjelje nizom događaja prisjetit ćemo se kako je Zadar obranjen u Domovinskom ratu. U Kneževoj palači 18, 30 bit će otvorena i izložba fotografija „Ranjeni grad" zadarskih fotografa. U 19.00 sati je tribina „Kako se vode procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH i moguće posljedice tih presuda za hrvatski narod u BiH i RH" - sudionici su general Zlatan Mijo Jelić i general Željko Šiljeg, a u 20.00 sati bit će prikazan još jedan film „Križ moje braće" autora Darka Dovranića u Dokumentarnoj produkciji HRT-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.