Hrvatski radio

Radio Zadar

Privatna tužba: Župan protiv vijećnika Pupića Bakrača

28.11.2018.

11:23

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Danas na Općinskom sudu u Zadru glavna rasprava po privatnoj tužbi koju je zbog klevete protiv županijskoga vijećnika Marka Pupića Bakrača podnio Božidar Longin zadarski župan . Longin je za klevetu tužio Pupića Bakrača za dva slučaja vezana za luku Gaženica,

Longin je za klevetu tužio Pupića Bakrača za dva slučaja vezana za luku Gaženica, a treća je istup na sjednici Županijske skupštine uz presliku SMS poruka kad je rekao da je Longin u prisustvu više svjedoka izjavio da će ga strpati u zatvor nakon što promijeni kadrove u policiji.

Uoči rasprave Marko Pupić Bakrač je u priopćenju najavio :

Kao i do sada kada sam bio progonjen zbog svog djelovanja odlučio sam se braniti javno.  Božidar Longin je pokrenuo protiv mene proces u kojem me pokušava zaustaviti u mojim javnim istupima. Pošto se radi o procesu protiv mene kao političara a ne mene kao osobe svoj odgovor na tužbu sam potpisao kao vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.