Hrvatski radio

Radio Zadar

Privatni iznajmljivači u strahu od sezone

22.03.2021.

13:21

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Od početka ove godine na zadarskom je području odjavljeno više od 300 smještajnih jedinica, a iako se u podnošenju zahtjeva ne navode razlozi - čvrsta je pretpostavka kako je tome glavni razlog pandemija, odnosno još jedna neizvjesna turistička sezona.

Prema riječima predsjednika Strukovne skupine obiteljskog smještaja pri županijskoj HGK-a , Klaudia Grdovića za sada možemo jedino računati na stalne goste. Oni novi čekat će rezervaciju "last minute", ponavlja se situacija iz prošle godine. 

Isto tako, Grdović smatra kako će uspjeh turističkih kampanja poput "Ostanite sigurni u Hrvatskoj" ovisiti isključivo o jednom pokazatelju koji nam trenutno ne ide na ruku:  Što se tiče naših iznajmljivača, mi smo još lani govorili da nas se oslobodi plaćanja, ne primaš ništa, pa ne trebaš ni davati ništa .....zato je i došlo do vala otkazivanja apartmana, smještajnih jedinica.... Stay safe in Croatia, što to znači, da smo se svi cijepili, ono što mi tražimo je uvođenje punktova za testiranje, ali opet naglašavam ako vani znaju Hrvatska nije procijepila niti 15, 20 posto svog stanovništva, znači da je korona tu. 

predsjednik Strukovne skupine obiteljskog smještaja pri županijskoj HGK-a , Klaudio Grdović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.