Hrvatski radio

Radio Zadar

17:26 / 08.05.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Priveden Vedran Ikić (44), osumnjičen za pomaganje Denisu Paraću

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Sudac istrage županijskoga suda u Zadru odredio je jednomjesečni istražni zatvor Vedranu Ikiću, kojega tužiteljstvo sumnjiči za pomaganje u bijegu danas pokojnom Denisu Paraću. Kako je objavilo Općinsko državno odvjetništvo Ikić je prije privođenja sucu istrage ispitan u tužiteljstvu.

Priopćenje Općinskoga državnog odvjetništva u Zadru:

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru; u cilju skrivanja i omogućavanja bijega drugog osumnjičenika kako ne bi bio otkriven i uhićen zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a za kojeg je znao da se nalazi u bijegu od 25. rujna 2018.; pružio pomoć tom osumnjičeniku na način da mu je dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet, odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika.

Navedeni drugi osumnjičenik ga je koristio tijekom svog bijega i lakšeg skrivanja od policije izbjegavajući policijske patrole, nakon čega je u noći 5./6. travnja 2019. nakon druženja, u 5,55 sati vozeći se na navedenom motociklu poginuo u prometnoj nesreći. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.