Hrvatski radio

Radio Zadar

Privlaka kroz prošlost i sadašnjost

12.08.2017.

12:24

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naši stari običaji - manifestacija koja se održala treću godinu za redom privukla je pažnju nekoliko tisuća ljudi - stoji u izvješću TZ Privlaka. Članice KUD-a Privlaka pripremale su razna tradicijska jela, te prezentirale stare privlačke običaje (pletenje sa vunom, heklanje i sl.)

Na manifestaciji su bili izloženi i ručni radovi. Privlaka je kroz prošlost i sadašnjost poznata kroz lov, te su se spremali lovački specijaliteti. Osim lovačkih jela spremali su se i riblji specijaliteti: hobotnica, dagnje, lignje na žaru. Bilo je i domaćeg kruha ispod peke, fritula i sl. Na manifestaciji je nastupila klapa LEUT, KUD Privlaka, KUD Radovin, privlačka školska skupina u tradicijskim nošnjama 2. razreda O.Š. Privlaka pod voditeljstvom učiteljice Zorane Malvoni, a gost večeri na manifestaciji bio je Boris Ćiro Gašparac.

Organizatori manifestacije: TZ Općine Privlaka, Općina Privlaka, KUD Privlaka, a voditelj večeri je bio Ivica Dundović. Pokrovitelj ove manifestacije je TZ Zadarske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.