Hrvatski radio

Radio Zadar

Privlaka postaje bogatija za još jednu manifestaciju

08.06.2017.

12:08

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine Privlaka, odnosno njena turistička ponuda, postaje bogatija za još jednu manifestaciju. Naime, riječ je o prvom natjecanju u trčanju pod nazivom Privlaka Run 2017. Cilj utrke je, osim poticanja na rekreaciju, obogaćivanje turističke ponude u predsezoni.

Utrka se održava u subotu 10.lipnja i sastoji se od dvije discipline – 4,5, km i 9 km. Start je u staroj jezgri mjesta, otvorit će je djeca od 4-7 godina.  

Logo utrke osmišljen je u znaku privlačkog sabunjarskog broda koji su korisitili stari privlački sabunjari, a kojima je ova utrka i posvećena. Nadaleko je poznato da se upravo privlački ,,sabun'' koristio za izgradnju velikog dijela grada Zadra nakon rušenja u Drugom svjetksom ratu. 

Konferenciju za novinare održali su direktor općinskog komunalnog poduzeća Marijan Begonja, organizator i provoditelj utrke te predsjednik Triatlon kluba Zadar Ivan Gobin i direktorica turističke zajednice Privlaka ,Iva Zorić, koji su pozvali sve da dođu i sudjeluju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.