Hrvatski radio

Radio Zadar

Priznanje i emisiji "Pomorska večer"

08.12.2015.

07:34

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagradu "Joško Kulušić" za medije koji promiču zaštitu ljudskih prava dobili su urednici emisije "Pomorska večer" Hrvatskog radija: Dorina Tikvicki i Budimir Žižović iz Pule, Branki Malnar iz Rijeke, Gordan Kurtović iz Zadra, Jadran Marinković iz Splita te Božica Đurđević iz Dubrovnika.

Hrvatski helsinški odbor svake godine za Međunarodni dan ljudskih prava - 10. prosinca, dodjeljuje svoj nagrade za doprinos čuvanju i promicanju ljudskih prava. Nagradu "Miko Tripalo" dobit će dosadašnji predsjednik Sabora Josip Leko.

Nagradu "Joško Kulušić" za medije koji promiču zaštitu ljudskih prava dobili su urednici emisije "Pomorska večer" Hrvatskog radija iz pet radijskih regionalnih centara: Dorina Tikvicki i Budimir Žižović iz Pule, Branki Malnar iz Rijeke, Gordan Kurtović iz Zadra, Jadran Marinković iz Splita te Božica Đurđević iz Dubrovnika. 

Nagradu Hrvatskoga helsinškog odbora s imenom "Sulejman Mašović – Jovan Nikolić – Luka Vincetić" za međureligijski dijalog dobio je poznati "isusovac na biciklu" Antun Cvek, utemeljitelj udruge "Kap dobrote" i udruzi Kap dobrote".

Nagrade će svečano biti uručene u utorak, 8. prosinca u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Čestitamo dobitnicima ! 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.