Hrvatski radio

Radio Zadar

Pročelnik Mijolović: Vjerojatno nas čeka još rebalansa

14.07.2020.

15:47

Autor: Filip Buzov

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Dino Stanin/PIXSELL ( ilustracija)

Foto: - / -

Sa 17 glasova za, 6 protiv i 2 suzdržana usvojen je prvi rebalanas ovogodišnjeg proračuna grada Zadra. Uslijed koronakrize sadašnji je smanjen za oko 30 milijuna kuna, sa 724 na 693 milijuna . Od čega se sve odustalo u gradskim planovima danas su vijećnicima objašnjavali zadarski pročelnici.

Primjerice pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela ostao je bez 3 i pol milijuna kuna, što znači manje sredstava za održavanje zelenih površina, čišćenje javnih površina i održavanje nerazvrstanih cesta. Program javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu smanjen je za 1,8 milijuna kuna. Za javne potrebe u sportu to znači rez od 4 milijuna kuna, a za kulturu oko 3 milijuna. 

U tonskom isječku poslušajte dio rasprave koja je prethodila samom glasovanju. 

Nezavisni vijećnik Mladen Malta, vijećnik HDZ-a Rade Šimičević, vijećnica SDP-a Danijela Vukoša i njen stranački kolega Daniel Radeta. Na kraju slušamo i pročelnika za financije Ivana Mijolovića koji je već sada siguran kako ovo nije zadnji rebalans u ovoj godini.

Tonske izjave

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.