Hrvatski radio

Radio Zadar

09:56 / 15.03.2022.

Autor: tp

Pročelnik Nekić : Nije Nadbiskupija razbojnička jazbina koja gleda kako će prevariti Grad Zadar

Pročelnik Joso Nekić

Pročelnik Joso Nekić

Foto: - / -

O navodnim nezakonitostima pri gradnji škole na Bokanjcu pročelnik za školstvo Joso Nekić poručio da Nabiskupija nije razbojnička jazbina koja gleda kako će prevariti Grad Zadar 

Pročelnik Nekić o školi na Bokanjcu i navodima o Zadarskoj nadbiskupiji

Na upite o gradnji škole na Bokanjcu na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra odgovarao je i gradonečelnik Branko Dukić koji je rekao da u ovom slučaju nitko nije oštećen. 

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić o školi na Bokanjcu

Kada će ugovor sa zadarskom nadbiskupijum o zemljištu za izgradnju škole na Novom Bokanjcu doći pred gradsko vijeće pitala je Irena Dragić iz SDP a. Ne dođe li uskoro protiv vas podnijet ćemo kaznenu prijavu za zloupotrebu ovlasti dodala je. Nikad u ovih 5 godina ovdje u gradskoj upravi nije bilo korupcije i nikad neće biti odgovorio je gradonačelnik Dukić. Pročelnik Joso Nekić kazao je da će se pitanje zemljišta riješiti naknadno kako stoji u ugovoru i da grad Zadar na tome nije i neće izgubiti ni kunu.

U nastavku sjednice Adela Frank s liste Enija Meštrovića upitala je : "Što mislite napraviti od zadarskog Poluotoka? Umjesto autohtone gastronomije nude se pizza cut-ovi i gumeni bomboni. Koja bi trebala biti cjelogodišnja ponuda na Poluotoku? "

Odgovorio joj je pročelnik Ante Čurković kazavši kako je na Poluotoku završena Providurova palača, bedemi, uređuje se Tehnička škola i kompleks Sv. Nikole ukupne vrijednosti 200 milijuna kuna. Kazao je i kako će se uskoro definirati strategija budućeg razvoja urbanog područja, pa tako i Poluotoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.