Hrvatski radio

Radio Zadar

Pročelnik za školstvo o odluci školskog odbora

07.03.2019.

11:25

Autor: fm/sd

foto:F.Matijević

foto:F.Matijević

Foto: - / -

Odluku školskog odbora danas je komentirao županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić. Ističe da je odluku o smjeni predložio prosvjetni inspektor, a školski je odbor donio odluku u skladu sa zakonom

Nakon što je jučer potvrđeno da je školski odbor odbio smijeniti Jozu Dragića, ravnatelja zadarske škole u kojoj je učenici žigosano slovo "U", ministrica Blaženka Divjak potvrdila je da će sama pokrenuti postupak ravnateljeva razrješenja. Odluku školskog odbora danas je komentirao županijski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić. Ističe da je odluku o smjeni predložio prosvjetni inspektor, a školski je odbor donio odluku u skladu sa zakonom:

   Zakon je predvidio da se po prijedlogu prosvjetnog inspektora ravantelj može razriješiti. O tome prvo odlučuje školski odbor, ako to ne učini u roku od 15 dana odluku može donijeti ministar. Takav je zakon i školski je odbor procijenio kako je procijenio i nije donio odluku o razriješenju. Izjavu ministrice nisam čuo ali i ministrica i školski odbor  imaju u skladu  sa zakonom mogućnost  razriješiti ili ne ravnatelja škole.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.