Hrvatski radio

Radio Zadar

Produbljuje se sukob oko vođenja KK Zadra , oglasio se i zadarski gradonačelnik

05.04.2022.

17:44

Autor: Filip Buzov

Višnjik

Višnjik

Foto: Dino Stanin / Pixsell

 Članovi Nadzornog odbora kluba i gradski vijećnici nezavisni Enio Meštrović i Ante Rubeša iz Akcije mladih održali su danas konferenciju za medije s koje su zatražili ostavku direktora Željka Žilaveca zbog jednostranog i netransparentnog vođenja kluba. Konferencija dolazi nakon danas održane Glavne skupštine Kluba, a o svemu su se priopćenjem oglasili i iz Uprave KK Zadra.  


 A o novonastaloj situaciji o svemu se na svojoj facebook stranici oglasio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić. "Dok Nadzorni odbor Cibone ovih dana brusi zadnje stavke višegodišnjeg sponzorskog ugovora u vrijednosti 8 milijuna eura, a Nadzorni odbor KK Split Gradskom vijeću priprema nacrt prijedloga o ulasku strateškog partnera s NBA referencama u njihov klub, naš NO rješava imenovanje klupskog "oružara" i vozača službenog autobusa! Danas je Skupština KK Zadra trebala donijeti odluku o smanjenom broju članova Nadzornog odbora s devet na sedam. Na sljedećoj Skupštini možemo očekivati da se taj broj dodatno smanji na pet, a konačni cilj je očito na tri kako bi onda oni glumili upravni odbor i donosili sve odluke, naravno bez ikakve odgovornosti. Predlažem da broj članova NO spustimo na dva kako bi Rubeša i Meštrović, dva političara i gradska vijećnika, sami mogli nesmetano nastaviti „spašavati KK Zadar" od politike, netransparentnosti i nezakonitosti - napisao je uz ostalo u ironičnom stilu - gradonačelnik Branko Dukić.Donosimo tonske izjave Ante Rubeše i Enia Meštrovića koji ne odustaju od ostavke direktora Željka Žilaveca, ali i od neovisne revizije koju su zatražili. Iz kluba

Priopćenje za medije vezano za Glavnu skupštinu Kluba koja se održala danas, u utorak, 5. travanja 2022. godine, sa početkom u 13:00 sati u dvorani ŠC „Višnjik“, u Zadru (VIP Press dvorana).

Neugodno smo iznenađeni reakcijama pojedinih aktera na Skupštini. Na samom otvaranju Skupštine došlo je do neugodnih ispada i nervoze pojedinih aktera što se dodatno manifestiralo vrijeđanjem na osobnoj razini, razini koja ne pripada civiliziranom svijetu, a pogotovo ne jednoj Skupštini Kluba.

Javni bilježnik je pokušao objasniti ulogu članova Nadzornog odbora na Skupštini, ali apsolutno nije mogao doći do riječi i nije mu omogućeno da pojasni neke stvari vezano za djelovanje same Skupštine.

U nedostatku argumenata napustili su Skupštinu koja je nastavila svoj rad, legalno izglasala sve odluke koje su bile na dnevnom redu, ali odbijanjem potpisa predsjednika Nadzornog odbora one još uvijek nisu pravno valjane. Shodno tome, odluke se ne mogu provesti u Registru Trgovačkog Suda i ovo je još jedan u nizu činova opstruiranja rada Kluba.

Uz ovakav način ponašanja teško će se moći osigurati kontinuitet rada Kluba. Očekujemo da će se sa svim budućim izjavama i istupima pokušati skrenuti pažnja s njihovog nedoličnog i neprimjerenog ponašanja u smjeru destrukcije i daljnjeg razaranja KK Zadar.

gradski vijećnici nezavisni Enio Meštrović i Ante Rubeša iz Akcije mladih

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.