Hrvatski radio

Radio Zadar

Produženi vikend u Biogradu u znaku velike gastro-manifestacije

21.06.2019.

12:36

Autor: Anita Perica

Ilustracija - foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija - foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Ovoga lipnja svi kulinarski putovi vode u Biograd na moru! Tako uz ostalo organizatori najavljuju manifestaciju Gastro Biograd koja počinje danas, a završava na Dan državnosti. Uz bogatu ponudu gastro-delicija, izvornih suvenira i drugih sadržaja posjetitelje očekuje i bogat glazbeni dio programa.

Dugogodišnja biogradska manifestacija Gastro stol ove godine dobiva kreativni i konceptualni zaokret vidljiv već u samom nazivu manifestacije - Gastro Biograd, no kako je kazala Paula Rogić, iz tamošnje turističke zajednice, osnovna ideja ostaje ista:

       Nego eto iz onog kilometarskog naziva koji smo imali eno-etno-eko... mi smo to skratili jednostavno rečeno na Gastro Biograd i time smo htjeli sve reći - veselo će Paula Rogić. 

Sudionici gastronomskog dijela manifestacije dolaze iz svih krajeva Lijepe naše ali i susjednih zemalja:

       Neretvanski lađari iz Opuzena koji nam tradicionalno dolaze svake godine, dolaze nam prijatelji iz Mađarske koji će spremati gulaš, dolaze nam prijatelji iz Italije... - samo su dio sudionika koje je spomenula.

Osim ovog dijela dobre zabave, "ića i pića", ova ljetna fešta ima još jedan cilj:

       Cilj ove manifestacije je oduvijek bio ujediniti plavu i zelenu Hrvatsku, povezati ne samo Hrvatsku nego i ove susjedne zemlje, naše gradove-prijatelje koji dolaze i naravno pozvati sve u Biograd da se lijepo zabave i ponesu lijepe uspomene iz Biograda.

U glazbenom dijelu programa na Gastro Biogradu nastupaju klape i KUD-ovi te poznati bendovi – večeras u ribarskoj luci TBF, sutra Gustafi, u nedjelju Magazin, a u ponedjeljak Kuzma i Shaka Zulu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.