Hrvatski radio

Radio Zadar

Profesorici u bocu s vodom ulili dezinfekcijsko sredstvo

10.06.2021.

15:18

Autor: HRT Radio Zadar

Ilustracija - foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ilustracija - foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / -

Ružan incident u zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Profesorici je pružena liječnička pomoć nakon što joj je netko ulio dezinficijens u bocu s vodom tijekom jučerašnje poslijepodnevne nastave.

Srećom, profesorica se dobro oporavila - potvrdila je ravnateljica ove škole Marijana Bakmaz šokirana ovim slučajem s kojim je upoznata i policija, te je najavila za krivce stroge kazne.

U međuvremenu je stigla reakcija iz Sindikata Preporod. U podužem priopćenju navode kako nas ovaj slučaj pokušaja trovanja njihove kolegice ponovno suočava s pitanjem sigurnosti naših škola. Ističu kako zaštita svih zaposlenih u školama kao i onih koji školu pohađaju nije ni prije ove pandemije bila zadovoljavajuća.

Sindikat Preporod od policije očekuje žurno pronalaženje počinitelja, od škole primjereno kažnjavanje odgovornih, a od prosvjetne vlasti iznalaženja rješenja koja će spriječiti svaku vrstu nasilničkog ponašanja u školi. Ukoliko bilo koja od spomenutih strana efikasno ne reagira na ugrožavanje zdravlja i života zadarske nastavnice, ne treba sumnjati da će se i trovanje ubuduće zaživjeti među oblicima nasilničkog ponašanja naših učenika - navodi se u priopćenju koje potpisuje - Željko Stipić.

Ravnateljica škole M. Bakmaz - izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.