Hrvatski radio

Radio Zadar

Program boravka neraspadnutoga tijela sv. Leopolda Mandića

14.09.2017.

11:18

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sarkofag sa svečevim tijelom krenuo je iz Padove jutros u 7 sati. Dolazak u Zadar predviđen je oko 14 sati, te će se Liturgija dočeka održati u Crkvi Gospe od zdravlja. Vjernici će od 14.30 do 17.30 sati moći počastiti sveca pred njegovim tijelom.

 U 17.30 sati započinje molitva krunice koja će biti zaključena litanijama u čast sv. Leopolda. U 18.30 sati počinje procesija od crkve Gospe od zdravlja do katedrale Sv. Stošije gdje će se prenijeti svečevo tijelo, a putem će se pjevati crkvene pjesme. Ispred katedrale će se izmoliti uvodni obred i tijelo će opet biti izloženo čašćenju vjernika u katedrali.

   Koncelebrirano misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u 20 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Prijenos mise slušajte u programu Radio Zadra.

   Nakon mise, od 21 do 24 sata čašćenje je svečeva tijela u tišini. Cijelo vrijeme boravka svečeva tijela u katedrali vjernici će imati priliku za ispovijed. U 1 sat moli se pobožnost križnog puta očeva i majki. Od 2 do 6 sati opet je mogućnost čašćenja svečeva tijela. U 6 sati ujutro u zadarskoj katedrali je molitva Jutarnje i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a odlazak relikvija iz Zadra predviđen je u 7 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.