Hrvatski radio

Radio Zadar

Program "Kunjsko lito 2019."

12.05.2019.

08:46

Autor: HRT Radio Zadar / TZO -Tkon

foto: TZO-Tkon

foto: TZO-Tkon

Foto: - / -

Turistička zajednica Općine Tkon objavila je program događanja za „Kunjsko lito 2019. “ koji obuhvaća brojne kulturno-zabavne i sportske manifestacije namijenjene različitim dobnim skupinama i afinitetima gostiju, posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva.

Svatko može pronaći nešto za sebe - poručuju.

Posebno ističu Ljetni Sajam otočnih proizvoda s raznolikom ponudom autohtonih otočnih proizvoda čiju kvalitetu jamči i oznaka Hrvatski otočni proizvod. Svečano otvorenje sajma je 23. lipnja 2019., a tijekom srpnja i kolovoza sajam će se održavati svaki četvrtak na Mulu u Tkonu.

U Ugriniću će se i ove godine održati regata drvenih brodova na oštra idra i trevu „Đir po konalu“, a datum ove manifestacije je 14. srpnja 2019. Od sportskih manifestacija uz već spomenutu regatu održat će se i Akvatlon, natjecanje u plivanju i trčanju te Plivački maraton do otoka Sv. Katarina. Zagarantirana zabava sve posjetitelje očekuje 9. kolovoza na Ribarsku noć, najstariju manifestaciju koja se u Tkonu održava tradicionalno svake godine oko blagdana Velike Gospe, a ove godine za veselu atmosferu pobrinut će se Maja Šuput.

Prigodom obilježavanja Dana općine, Sv. Benedikta, 11. srpnja u večernjim satima održat će se nastup klape Šufit, a isti dan bit će i prigodno otvorenje izložbe umjetničkih radova fra Joakima Gregova u Škraping centru. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje tijekom srpnja i kolovoza. Od kulturno –zabavnih manifestacija možemo izdvojiti Večer folklora, Susret klapa, tradicionalnu Kunjsku feštu itd. TZO Tkon organizirao je za ovo ljeto i filmske večeri na otvorenom, u posebnom ambijentu na Kolešću te lutkarske predstave za djecu koje će se održati kod Osnovne škole u Tkonu - poručili su iz TZO-Tkon.

foto: TZO-Tkon

foto: TZO-Tkon

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.