Hrvatski radio

Radio Zadar

12:20 / 18.06.2020.

Autor: Radio Zadar

Program "Zaželi" u Bibinjama - posao za pet žena

Program "Zaželi" u Bibinjama - posao za pet žena

Program "Zaželi" u Bibinjama - posao za pet žena

Foto: - / -

Općina Bibinje dobila je gotovo pola milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ . Kroz projekt, koji će trajati 18 mjeseci, omogućeno je zapošljavanje pet žena.

Njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici osnažit će se i unaprijediti radni potencijal pripadnica ciljane skupine, a to su žene koje teže dolaze do zaposlenja i žene s nižom razinom obrazovanja.

Zaposlene žene pružat će pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 30 korisnika. Pomoć će se odnositi na dostavu namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, održavanju čistoće stambenog prostora, socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Također, u sklopu projekta, korisnicima 
će se isporučivati paket kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje, tj. osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Završetkom obrazovanja i osposobljavanja, žene uključene u projekt steći će javnu ispravu o 
obrazovanju / osposobljenosti. Ova aktivnost uvelike će utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove izgleda za pronalaskom zaposlenja i nakon završetka projekta.

Točan iznos dobivenih sredstava iznosi 464.329,90 kuna. Trajanje projekta je 18 mjeseci. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.