Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekt COOLturizacija za mlade Obrovca i Gračaca

10.01.2018.

08:09

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Zadra.hr

Foto: Zadra.hr

Foto: - / -

Projekt „COOLturizacija - Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti, jedan je od 6 projekata odabranih za financiranje u sklopu programa Umjetnost i kultura za mlade .

Projektni prijedlog „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“, koji je pripremljen i prijavljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, jedan je od 6 projekata odabranih za financiranje u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade.

Ugovor vrijedan 667.135,50 kn, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%,  za Zadarsku županiju potpisali su ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport prof. Ivan Šimunić na svečanosti održanoj 22. prosinca 2017. godine u Ministarstvu kulture.

Osim Zadarske županije, koja je prijavitelj i nositelj projekta, partneri su Kazalište lutaka Zadar i Narodni muzej Zadar. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 12 mjeseci, a glavne aktivnosti odnose se na osmišljavanje i provedbu kazališnog i likovnog projekta unutar kojih će mladi izraditi i izvesti vlastitu kazališnu predstavu te će osmisliti i kreirati umjetnička djela.

Projektom će se poboljšati pristup mladih kulturno umjetničkim sadržajima u geografski izoliranim i slabije razvijenim područjima Zadarske županije. Kroz edukacije i praktični rad, mladi će steći znanja i razviti određene vještine u području kulture i umjetnosti,  što će doprinijeti njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti. Ciljne skupine projekta čini 20 učenika u dobi od 15 do 18 godina iz srednje škole Obrovac i 10 učenika iste dobi iz srednje škole Gračac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.