Ravni kotari kao nedovoljno iskorišteno područje gastronomske i druge turističke ponude Zadarske županije u središtu su pozornosti Sveučilišta u Zadru odnosno dijela strateškoga projekta TAKE IT SLOW.
27.09.2021.
13:35
Autor: Anita Perica
Ravni kotari kao nedovoljno iskorišteno područje gastronomske i druge turističke ponude Zadarske županije u središtu su pozornosti Sveučilišta u Zadru odnosno dijela strateškoga projekta TAKE IT SLOW.
Projekt TAKE IT SLOW financiran je iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska u kojem Sveučilište sudjeluje kao jedan od partnera.
Iako imaju atrakcijsku osnovu, kako to kažu stručnjaci, puno potencijala i resursa, Ravni Kotari nisu dovoljno prepoznati u našoj turističkoj ponudi – pokazala su to i druga istraživanja - navodi Božena Krce Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Ozbiljnom pomaku u tom smjeru u budućnosti bi trebao doprinijeti i ovaj projekt. Osmišljen je tako da svaka od regija razvije proizvod specifičan za svoje područje, a potom se kao pojedinci spojimo u jednu slow cjelinu – slikovito će prof. Krce Miočić:
prof. Krce Miočić 1
Prisnac, priška, vara - samo su dio bogate ponude autohtonih jela. Jedan od prvih koraka je vidjeti koje sirovine koriste i koja su to njihova autohtona jela:
prof. Krce Miočić ton 2
Marta Pintur Bosna iz Udruge za ruralni razvoj ravni Kotari ističe kako ljudi iz zaleđa itekako imaju što ponuditi u turizmu, uz puninu okusa i mirisa koji su im, ističe, najbolji marketing:
Marta Pintur Bosna ton
Sveučilište u Zadru ima na raspolaganju oko 260 tisuća eura, a ukupna vrijednost projekta je oko 3,7 milijuna eura.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora