Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekt Udruge Nada

30.08.2022.

12:13

Autor: Suzana Dražić

Udruga Nada

Udruga Nada

Foto: Radio Zadar / -

U sklopu projekta TU SAM ZA TEBE Udruga za suzbijanje zloupotreba droga i pomoći obitelji ovisnika ''Nada'' provodi niz aktivnosti za pomoć ovisnicima. Projekt se provodi u suradnji s Gradom Zadrom,vrijedan je nešto više od 461 tisuću kuna finaciranih iz Europskog socijalnog fonda i Vladinog Ureda za udruge.


 Krajnji korisnici projekta TU SAM ZA TEBE su roditelji i ostali članovi obitelji ovisnika, ovisnici, stručnjaci i profesori u osnovnim i srednjim školama, odnosno oni koji se privatno ili poslovno susreću s problemom ovisnosti.

 Što to konkretno znači i kako se provodi u praksi, pitali smo predsjednicu udruge Nada Ivanku Ledenko Matulić: 

 Imamo edukaciju o njezi vena. Ovisnici mogu doći u našu Udrugu gdje radi medicinska sestra koja će im previti rane, pružiti zdravstveni savjet. Imamo i "on-line" savjetovanje, što je odlično za one koji žive u mjestima gdje nema adekvatnih stručnjaka ili ustanove koja to omogućava.Imamo i grupu podrške, pa pozivamo roditelje i članove obitelji da nam se pridruže jer će dobiti savjete kako pomoći svojoj djeci.

Ivanka Ledenko-Matulić

 U Udruzi Nada nadaju se da će aktivnosti u sklopu projekta privući što veći broj korisnika jer, kako kaže predsjednica Udruge, stigma prema ovisnicima malo je manja : 

 


O stigmi prema ovisnicima

Vrijedan je podatak kako je Udruga Nada uspjela zaposliti i 12 bivših ovisnika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.