Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekt "Zeleni otoci"

01.07.2013.

13:22

Autor: Lovrenka Miljak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S ukupno 523 tisuće eura, uredit će se Perivoj Vladimira Nazora u Zadru, Gradski park u Bihaću i "Male Ade" u Bosanskoj Krupi kroz prekograničnu suradnju na projektu EU "Zeleni otoci", kojemu je cilj revitalizacija urbanih zelenih površina.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra održan je prvi prekogranični sastanak partnera na projektu "Zeleni otoci" kojemu je cilj revitalizacija urbanih zelenih površina. Kao što je poznato, danas je donesen precizni plan rada za sljedećih 6 mjeseci i potpisan "Memorandum o razumijevanju", doznajemo od voditelja projekta s hrvatske strane, Lovre Jurišića a voditeljica projekta s bosansko-hercegovačke strane, Zrinka Delić predstavila je jedan od projekata Zelenih otoka u Bosanskoj Krupi, Male ade:


" Specifičan je po tom što se sastoji od osam malih otoka koji su na Uni. U tom parku će se radit infrastruktura, mostovi koji će spajati sve te ade, klupe, rasvjetna tijela, vodovodna mreža, platoi za sunčanje i izlete. Napravit će se jedan lijep prostor na kojem se može boraviti."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.