Hrvatski radio

Radio Zadar

Projekti zadarskih studenata

18.02.2013.

13:40

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Tjedna psihologije, koji se održava od 18. do 24. veljače, studenti zadarskoga Sveučilišta predstavili su 6 projekata Studentskog savjetovališta.

Povodom Tjedna psihologije studenti zadarskoga Sveučilišta predstavili su 6 projekata Studentskog savjetovališta. Radi se o projektu- Kako da učenje ne bude mučenje, Put do dječjeg srca, Zdravi student, Volontiram, Student mentor i Filmske večeri.

Radi se o projektima od kojih većina traje već nekoliko godina i prepoznati su u javnosti  poput projekta Volontiram ili radionica HOW YES NO -kojim se unapređuju vještine učenja kod učenika višh razreda osnovne škole. Jedinstven projekt s kojim se studenti mogu pohvaliti  je "Student mentor" u kojem studenti viših godina pomažu brucošima u prilagodbi na studentski  život i to ne samo u učenju već i životu u novoj sredini.

O projektu "Volontiram", njegov voditelj  Krešimir Jakšić je istaknuo kako je kroz pet godina rada projekt okupio brojne studente. Oni su, kazao je, u godinu dana odradili 3 tisuće sati što bi u novčanoj vrijednosti iznosilo oko 100 000 kuna.

Studentica Maja Bauk ističe kako trenutačno volontira kod 19-godišnje djevojke s posebnim potrebama, zajedno sa kolegicama sa Pedagogije.

 

"Mnogi misle da volontiranje  oduzima puno vremena. Volontiranje oduzima onoliko vremena koliko vi sami odlučite. Ja primjerice volontiram jednom tjedno dva do dva i pol sata",

kaže Maja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.