Hrvatski radio

Radio Zadar

Proljeće na Zrmanji: tri dana gušta

29.04.2016.

10:59

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za ljubitelje prirode i aktivnog odmora počinje Proljeće na Zrmanji - trodnevna manifestacija koja nudi Rafting, kajak, pješačke i traking staze, veslanje na dasci, vožnje brodom po Zrmanji, speleo objekte te biciklističke staze. Istraživanje krške ljepotice Zrmanje nudi Riva Rafting centar.

Rafting, kajak, pješačke i traking staze, veslanje na dasci, vožnje brodom po Zrmanji, speleo objekti te biciklističke staze biti će ponuđene, po atraktivnim cijenama, ta tri dana svima, koji žele istražiti kršku ljepoticu Zrmanju.

 Tako će svi posjetitelji biti u prilici da u vrijeme navedene manifestacije upoznaju ostatak ponude kao što su prekrasne pješačke staze u kanjonama Krnjeze, Krupe i Zrmanje, te njihove prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti; nove, tek kartografirane biciklističke staze koje su dugo u Europi poznate kao idealne za kondicione treninge a praćene spektakularnom povijesnom ostavštinom; probati i okušati se u veslanju na dasci, novom rekreacijskom sportu čiji se korisnici eksponencijalno šire svugdje u svijetu; za one manje aktivne obići brodom donji kanjon rijeke koji je svijetu poznat kao Europski Grand Canyon, te fotoaparatom uhvatiti prekrasan krajobraz; obići najatraktivnije speleo objekte ovog prostora, Cerovačke špilje i Modrič špilju, te istražiti podzemlje i otkriti odakle je potekla ideja o speleoparku Crnopac, te zašto su upravo ove špilje temelj tog projekta; ili možda odraditi trodnevnu speleo školicu i ući u svijet speleologije, te dobiti opće obrazovne konture kao predispoziciju za upoznavanje i korištenje ovog prelijepog i u svijetu poznatog krša. Naravno, u ponudi su i neizostavni rafting i kajak ali i školice veslanja.

    Organizator je pripremio i tradicionalni gratis grah sa kobasom za sve izletnike koji će te dane boraviti u Zemlji Zrmanjinoj, a redovna ponuda bukovačkih delicija nastavlja se na seoskom gospodarstvu Mićanovi Dvori gdje u biranim jelima isključivo domaće kuhinje možete uživati u gastro ponudi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.