Hrvatski radio

Radio Zadar

Promet Ryanaira u Zemuniku će rasti iako nema novih linija

04.02.2015.

11:03

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Direktori Ryanaira Eddie Wilson i Michael o'Leary, na presici u Zemuniku, najavili su u sljedećim godinama, rast prometa u Zadru sa 300 na 500 tisuća putnika. To misle ostvariti uz pomoć turističke zajednice i grada Zadra. Na konferenciji za novinare nisu najavljene nove destinacije s kojima bi Zadar bio povezan u idućoj turističkoj sezoni. Letovi iz novih odredišta obećani su za "bolje godine", 2016. i 2017..

MICHAEL O'LEARY, sastao se danas i s predstavnicima Grada Zadra

Uvođenje cjelogodišnje linije Ryanairovih zrakoplova iz Zadra za neku od europskih metropola te načini zajedničkog marketinškog oglašavanja Grada Zadra i Ryanaira u budućim destinacijama s kojima će Zadar biti povezan bile su teme današnjeg sastanka predstavnika Grada Zadra s izvršnim direktorom Ryanaira Michaelom O'Learyem.

 Michael O'Leary boravio je u Zadru povodom obilježavanja 30. obljetnice  rada te aviokompanije, a Zadar je posjetio kao jedinu bazu Ryanaira u Hrvatskoj. U ime gradonačelnika Božidara Kalmete potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Dražen Grgurović istaknuo je kako Grad od početka snažno podupire suradnju s Ryanairom.

-          Zahvaljujući Vašoj aviokompaniji Zadar i njegova šira regija dobili su nova emitivna turistička tržišta diljem Europe što je rezultiralo značajnim povećanjem turističkog prometa, ali i afirmaciji zadarske Zračne luke. Od prvog dana uspostavili smo iskreni partnerski odnos koji nam je donio rezultat na obostrano zadovoljstvo – kazao je Grgurović.

 O'Leary je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i najavio plan Ryanaira za daljnjim povećanjem putničkog prometa s današnjih 300 tisuća na pola milijuna putnika u sljedeće 3 do 4 godine. Također, rekao je kako očekuje da Zračna luka Zadar i u budućnosti nastavi svoje poslovanje kao najbrže rastuća luka u Hrvatskoj.

 O planovima suradnje Grada Zadra s Ryanairom Grgurović je naveo potrebu za uspostavom cjelogodišnje zrakoplovne linije Zadra s nekom od europskih metropola što je podržao i o'Leary smatrajući kako pritom treba voditi računa o potrebama, navikama i mogućnostima i putnika iz Hrvatske.

 Na sastanku je istaknuta važnost dosadašnjih aktivnosti Grada Zadra i zadarske Turističke zajednice na promidžbi zadarskog turističkog proizvoda u svim destinacijama iz kojih postoji Ryanairov zračni most sa Zadrom. Također, dogovoreno je da se te aktivnosti nastave i u budućnosti.

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.