Hrvatski radio

Radio Zadar

Promet usporen, kolone na graničnim prijelazima

13.07.2019.

12:10

Autor: tp

Promet usporen, kolone na graničnim prijelazima

Promet usporen, kolone na graničnim prijelazima

Foto: - / -

Pojačan je promet u svim pravcima prema moru, ali i s obale prema unutrašnjosti javlja HAK. Vozi se usporeno, a na graničnim prijelazima formirane su kolone duge više kilometara. Usporeno se vozi pred čvorovima Zadar I i Zadar II - Posedarje - tunel Sv. Rok.

Povećana je gustoća prometa na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, povremeno u oba smjera. Zbog velike gustoće prometa povremeno se vozi u kolonama u pokretu u blizini odmorišta i čvorova uz moguće kraće zastoje pa vozače pozivamo na dodatan oprez i održavanje sigurnosnog razmaka između vozila.

AUTOCESTA A1

  • u kolonama u pokretu sa kraćim zastojima vozi se između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u oba smjera, između čvorova Bosiljevo II i Novigrad te između čvora Zadar II i mosta Maslenica (između 262+000 i 243+500 km) u smjeru unutrašnjosti,
  • na izlasku sa autoceste na naplatnim postajama Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila proteže se oko 1 km. Na ulasku u smjeru mora nema dužih čekanja.

ISTARSKI IPSILON

  • zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je dugačka 7 km i proteže se na Istarski ipsilon,
  • pred graničnim prijelazom Požane kolona je duga oko 2,5 km,
  • kolona pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je 2 km.

RIJEČKA OBILAZNICA

  • na autocesti A7 kraj graničnog prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila proteže se oko 1,5 km.

KRČKI MOST

  • povećana gustoća prometa na državnoj cesti DC102 između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera (kolone se protežu od Malinske u smjeru kopna i od čvora Hreljin u smjeru otoka).

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.