Hrvatski radio

Radio Zadar

Prometnica kod bolnice: propusti u gradnji bit će uskoro ispravljeni

16.10.2019.

12:47

Autor: Radio Zadar

Prometnica kod bolnice: propusti u gradnji bit će uskoro ispravljeni

Prometnica kod bolnice: propusti u gradnji bit će uskoro ispravljeni

Foto: - / -

Na sastanku gradonačelnika Branka Dukića i predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića raspravljalo se o rekonstrukciji križanja na Žmirićima, gradnji potencijalnih biciklističkih staza, projektiranju i dinamici gradnje nove obilaznice, te spoja zone Crno i sanacije opasnih mjesta.

Nakon sastanka su obišli više lokacija u gradu, pa i nedavno rekonstruiranu prometnicu pokraj Opće bolnice. Dogovoreno je kako će propusti u gradnji biti ispravljeni u što skorije vrijeme. 

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić na svom facebook profilu zahvalio je predsjedniku uprave Josipu Škoriću na dolasku i na izuzetno operativnom sastanku: Hrvatske ceste financirale su novi, reprezentativan ulazak u grad koji je konačno prilagođen svim promjenama koje su se dogodile unatrag 40 godina od kad je ta prometnica posljednji put rađena. Ovo ljeto je pokazalo koliko se protočnost popravila i možemo biti izuzetno zadovoljni tim dijelom. Još jednom smo obišli područje oko bolnice i ti nedostatci će, kako je i najavljeno, biti uklonjeni. Hrvatske ceste kontinuirano ulažu u prometnice na području našeg grada. Također zadovoljstvo je imati partnera s nacionalne razine koji dobro poznaje naše probleme i spreman je dnevno surađivati. Kroz deset dana ćemo imati operativni plan djelovanja pa ćemo imati više informacija i za građane. Vjerujem da ćemo kroz sljedeći ciklus napraviti bitne pomake u protočnosti i sigurnosti prometa u našem gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.